عکس ثبت‌شده يک گياه نخستين سلفي نباتي جهان لقب گرفت



عکس ثبت‌شده‌ي پيت که به‌کمک دوربيني مدرن در لندن گرفته شده است، لقب نخستين تصوير سلفي گياه در جهان را به‌خود اختصاص داد.





عکس‌گرفتن از خود يا محيط پيرامون کاري است که معمولا انسان‌ها انجام مي‌دهند. البته در سال‌هاي اخير، شاهد آن بوده‌ايم که گاه برخي حيوانات هم از خود عکس سلفي گرفته‌اند؛ تصاويري که تعدادي از آن‌ها در زمان خود بسيار معروف شده و مورد توجه بسياري از مردم نقاط مختلف جهان قرار گرفته است.


امروز همان مردم مي‌توانند نخستين عکس ثبت‌شده‌ي گياه را مشاهده کنند؛ گياهي به‌نام پيت که سرخسي از نوع پرسياوشان به‌شمار مي‌رود. اين عکس سلفي در باغ‌وحش لندن و به‌کمک دوربين جديدي ثبت شده که از فناوري‌هاي نوين استفاده مي‌کند. البته تعداد تصاوير ثبت‌شده‌ي پيت فراوان است و به يکي‌دو عکس محدود نمي‌شود.


پژوهشگران باغ‌وحش لندن که از ديرباز با نام انجمن جانورشناسي لندن هم شناخته مي‌شود، موفق شده‌اند نخستين دوربين گياهي جهان را طراحي کنند. دوربين مذکور به اين دليل لقب گياهي را به‌خود اختصاص داده است که نيروي موردنياز براي فعاليت خود را نه از سوخت‌هاي فسيلي و پيل‌هاي شيميايي و انرژي خورشيدي، بلکه از فعل‌و‌انفعالات گياهي کوچک به‌دست مي‌آورد.


عکس سلفي گياهي


دوربين گياهي باغ‌وحش لندن براي ثبت عکس از طبيعت و جانوران طراحي شده است و دوربيني کنترل از راه دور محسوب مي‌شود. اگر به طبيعت و محيط‌زيست علاقه‌مند باشيد احتمالا تا حدي با دوربين‌هايي آشنا هستيد که پژوهشگران براي ثبت عکس يا فيلم از جانوران به‌کار مي‌برند. دوربين‌هايي که به‌شکل خودکار از زندگي طبيعي جانوران کمياب عکس يا فيلم مي‌گيرند و انرژي موردنياز آن‌ها ازطريق باتري‌هاي معمولي يا انرژي خورشيدي تأمين مي‌شود.


دوربين طراحي‌شده‌ي پژوهشگران باغ‌وحش لندن هم دقيقا به‌همين‌شيوه عکس ثبت مي‌کند، با اين تفاوت که دوربين مذکور بخشي از برنامه‌ي آزمايشي جديد پژوهشگران باغ‌وحش لندن به‌شمار مي‌رود و انرژي آن از گياهان تأمين مي‌شود.


در اين برنامه‌ي آزمايشي، پژوهشگران باغ‌وحش لندن از چند ماه قبل تعدادي پيل سوختي ميکروبي را در بخش جنگل‌هاي باراني باغ‌وحش کار گذاشتند. اين پيل‌هاي سوختي جديد به‌طور عمده روي سرخس پرسياوشي به‌نام پيت نصب شد. پيت در تمام طول تابستان اخير رشد و نمو کرد و پس‌از‌آن، چندين و چند عکس را با دوربين گياهي ثبت کرد؛ تصاويري که تعدادي از آن‌ها عکس سلفي از خود او است. به‌عنوان مثال، عکس زير يکي از تصاوير سلفي ثبت‌شده‌ي پيت است.


عکس سلفي گياهي


با ثبت عکس مذکور و ساير تصاوير مشابه‌ي اين دوربين گياهي نوين، آزمايش پژوهشگران باغ‌وحش لندن نتيجه‌ موفقيت‌آميزي به‌همراه داشته است. آن‌ها در اين آزمايش از فناوري جديدي استفاده کرده‌اند که Xnor.ai طراحي کرده است. فعاليت‌هاي اين شرکت بر توسعه‌ي هوش مصنوعي متمرکز است که نمونه‌اي از آن را در اين فناوري جديد هم مي‌توان مشاهده کرد. دوربين کنترل از راه دور طراحي‌شده براساس اين فناوري انرژي بسيار اندکي را در طول 24 ساعت شبانه‌روز مصرف مي‌کند؛ نيرويي که به‌طور تمام و کمال از گياهان کوچک تأمين مي‌شود.


يکي از متخصصان فناوري حفظ محيط‌زيست در باغ‌وحش لندن به‌نام ديويس معتقد است که انرژي تأمين‌شده از گياه محدوديت‌هاي کمتري درمقايسه‌با انرژي خورشيدي دارد. از ديد او گياهان هنگام رشد و نمو به‌طور طبيعي برخي مواد زيستي را ذخيره مي‌کنند که مي‌تواند موجب تغذيه باکتري‌هاي موجود در خاک شود. اين فرايند مقداري انرژي توليد مي‌کند که به‌وسيله‌ي پيل‌هاي سوختي مي‌توان آن را مهار‌ و ذخيره‌‌سازي کرد. انرژي ذخيره‌شده از اين فعل‌و‌انفعال مي‌تواند براي تأمين نيروي بسياري از ابزارهاي حفظ محيط‌زيست استفاده شود که از راه دور کنترل مي‌شوند؛ ابزارهايي مانند حسگرها و پلتفرم‌هاي ديده‌باني و نظارت و دوربين‌هاي کنترل از راه دور که به‌منظور ثبت عکس و فيلم از طبيعت و جانوران استفاده مي‌شوند.


ديويس همچنين معتقد است اکثر منابع تأمين نيرو با محدوديت‌هاي فراواني دست‌به‌گريبان هستند. به‌عنوان مثال، باتري‌هاي مختلف پس از گذشت مدت زمان معيني به تعويض نياز دارند و پنل‌هاي جذب انرژي خورشيدي هم به‌طورکامل به نورخورشيد وابسته هستند و درصورت نامساعدبودن آب‌و‌هوا کارايي چنداني ندارند.


عکس سلفي گياهي


با‌اين‌حال، گياهان حتي در سايه هم مي‌توانند به بقا ادامه دهند و سرشت آن‌ها به‌گونه‌اي است که به‌شکل طبيعي امکان حضور در مکان‌هايي را دارند که ظرفيت جذب انرژي خورشيدي در آن بسيار زياد است. اين به آن معني است که استفاده از انرژي تأمين‌شده‌ي گياه محدوديت خاصي ندارد و از ظرفيت فراواني براي ذخيره و به‌کار‌گرفتن برخوردار است.


اگرچه استفاده از انرژي نباتي مي‌تواند در آينده شاخه‌هاي گوناگوني را زيرپوشش قرار دهد، در‌حال‌حاضر، هدف اصلي و نهايي استفاده از اين فناوري تأمين انرژي دوربين‌هاي کنترل از راه دور ثبت عکس و حسگرهايي است که در طبيعت به‌منظور بررسي فعاليت‌هاي جانوران نصب مي‌شود. باتوجه‌به آزمايش‌هاي اخير، اين فناوري بهتر از حد انتظار کار مي‌کند و به‌خوبي کاربردي است.


بنابر تأييد ديويس، پيت به‌عنوان سرخسي جوان به‌کمک انرژي نباتي در هر 20 ثانيه مي‌تواند يک عکس جديد ثبت کند. او هدف اصلي از تکامل اين فناوري جديد را حفاظت از حيات‌وحش در تمام نقاط جهان توصيف مي‌کند. گام بعدي استفاده از اين فناوري به‌کار‌بردن آن در محيط کاملا طبيعي و خارج از فضاي باغ‌وحش لندن است؛ فرايند‌ي که پژوهشگران به موفقيت آن بسيار اميدوار هستند.


منبع : zoomit.ir




مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انرژي ,لندن ,باغ‌وحش ,دوربين ,فناوري ,استفاده ,باغ‌وحش لندن ,پژوهشگران باغ‌وحش ,انرژي خورشيدي ,دوربين گياهي ,تأمين مي‌شود
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زیبایی و آرایشی وبلاگ روستای صومعه علیا رسانه ی آموزشی مکتب تی وی پهنه ی کویر نیوگرام علیجاه شهربانویی پرشین ترک حسام دانشگری خدمات شبکه